torsdag 30 juni 2011

Certifiering efter sommaren? (del 1)

Nu är det snart dags för semester. Av samtalen som vi får är det tydligen många av er som tänker införa "det där ISO:t" istället för att ligga på stranden och lapa sol. För er vill jag lämna lite tips på vägen;



  1. Börja inte med att köpa standarden. Du kanske tror att det finns vägledning i den hur du skall gå tillväga. Tyvärr inte. I början duger standarden enbart till att förvirra dig...


  2. Dokumentera istället hur du arbetar idag när det gäller försäljning, inköp, produktion/ tjänsteutförande, leverans, service och eventuell konstruktion/utveckling.

  3. Ta sedan fram ett organisations schema samt befattningsbeskrivningar för all personal. OBS att befattningsbeskrivningarna skall innehålla både ansvar och befogenheter.


  4. Beskriv hur du arbetar för att bibehålla kompetensen bland personalen dvs vilka kompetenskrav ställer du på personalen och hur ser du till att de har rätt kompetens och behörigheter?


  5. Nu är det dags att beskriva er interna kommunikation. Beskriv vilka möten ni har, vilka som deltar på respektive möte, vem som är sammankallande, om det finns en fast agenda samt om det förs anteckningar eller beslutslogg från mötet.

Nu är stommen till ert system framme. Det enda som saknas är själva förbättringshjulet i systemet och det kommer vi att berätta om nästa vecka:)







  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar